Staalconstructies voor Unilever Global Foods Innovation Centre Wageningen


State of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties

Onderzoekers en studenten van de Wageningen University & Research (WUR) kunnen vanaf medio 2019 aan de slag in een state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties. Op hun eigen campus ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer dit Global Foods Innovation Centre voor voedingsmiddelenconcern Unilever. Van Ee Staalspecialisten BV mag in opdracht van Dura Vermeer diverse staalconstructies leveren en monteren.
De inspirerende nieuwe werkomgeving biedt tevens startups en consumenten ruimte om samen te komen en op duurzame wijze te werken aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.

In vier bouwlagen worden een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en kantoren en laboratoria gerealiseerd. In de Pilot Plant worden nieuwe producten in beperkte proefvolumes geproduceerd. Deze minifabriek is verbonden met de Food & Customer Experience, waar in testkeukens geëxperimenteerd wordt met nieuwe producten.

Het ontwerp van het innovatiecentrum is van Paul de Ruiter Architects, bekend om hun focus op duurzaamheid en innovatie. Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis neemt het projectmanagement voor haar rekening. Het innovatiecentrum sluit met haar hoge BREEAM-ambities aan op de circulaire economie.

 

Update d.d. 17-07-2018
Terug naar het overzicht