Duurzaam design: De Solitair – Eigentijds appartementengebouw met prachtig GROEN staal in Utrecht


In het centrum van de dynamische ontwikkelingszone Cartesiusdriehoek heeft Zecc het eigentijdse appartementengebouw “De Solitair” ontworpen. In opdracht van Keystone Vastgoed is dit autonome gebouw gerealiseerd, bestaande uit ongeveer 80 huurwoningen, waarvan 7 atelierwoningen en enkele commerciële ruimten. Van Ee Staalspecialisten / EECULAIR.nl heeft het #Staaltotaal concept toegepast in opdracht van Bouwbedrijf Wessels Zeist.

 

Het opvallende gebouw, met zijn afgeronde hoeken, straalt een eigentijds industrieel karakter uit en beschikt over alzijdig doorlopende buitenruimten. Gelegen te midden van het groene park van de Cartesiusdriehoek, waar momenteel ongeveer 2600 woningen worden gebouwd, zijn de appartementen zorgvuldig ontworpen rondom een binnenplaats die ruimte biedt voor groen en ontmoeting. Een imposante poort verschaft toegang tot het dek, met daarnaast een centrale fietsenstalling.

 

Ons team heeft niet alleen de staalconstructie, inclusief de robuuste stalen vakwerkspanten, gerealiseerd, maar ook de balustrades, gevelstaal, hoofdtrappen, vluchttrappen, kooitrappen, het strekmetaal, de traforuimte, de hekwerken, en muurleuningen langs de betontrappen en de schuifpoort vervaardigd. Dit alles werd mogelijk gemaakt dankzij een uitstekende samenwerking met het bouwteam, de architect, de constructeur en de opdrachtgever!

 

Voor meer foto’s zie: https://vaneestaal.nl/referenties/duurzaam-design-de-solitair-eigentijds-appartementengebouw-met-prachtig-groen-staal-in-utrecht/
Terug naar het overzicht