EECULAIR, ONZE DUURZAME
EN CIRCULAIRE STANDAARD


Werken met staal is duurzaam. Staalconstructies zijn maatvast en slijten niet, staal is minder zwaar dan andere constructiematerialen en, mits goed uitgevoerd, kan staal goed hergebruikt worden. EECULAIR is sinds 2017 bezig duurzaamheid naar een hoger niveau te brengen. EECULAIR staat voor een duurzame aanpak om een structurele bijdrage te leveren aan circulair- en toekomstgericht bouwen. Wij nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bovendien werken wij met partners die dezelfde circulaire visie hanteren op het gebied van beton en beplating. Dus geen loze beloftes, maar een structurele en vanzelfsprekende aanpak om duurzaam en circulair te werken aan uw project.EECULAIR gebruikt uitsluitend duurzaam staal
EECULAIR werkt uitsluitend met staal van duurzame leveranciers. Door te letten op duurzaamheid worden de producten van EECULAIR gewaardeerd met een hoog percentage herbruikbaarheid en een lage milieuimpact in de Nationale Milieu Database. De EPD-gegevens van het door ons geleverde staal zijn bij ons in te zien, neem gerust contact op. Zie ook onze website www.EECULAIR.nl

 

Gebruik van circulair staal
Waar mogelijk hergebruikt EECULAIR staal. Dit is staal dat al eerder in bepaalde constructies is toegepast. Dit staal wordt vooraf door een onafhankelijke en externe specialist onderzocht op materiaalkwaliteit en voldoet ook bij hergebruik aan de hoogste kwaliteitseisen zoals wij die aan ons staal stellen. Wij kunnen constructies met demontabele verbindingen maken waardoor het eenvoudiger hergebruikt kan worden. Voor het vinden van geschikt staal maken wij gebruik van een vast netwerk van bedrijven gespecialiseerd in circulaire materialen.

 

Mogelijkheid voor subsidies
Door de duurzame werkwijze en gunstige MKI-score maakt het mogelijk om aanspraak te maken op subsidies en regelingen zoals BREEAM, LEED, MPG of DGNB. Dit kan een aanzienlijk financieel voordeel opleveren.

 

Circulaire parkeergarages
EECULAIR biedt de mogelijkheid voor het realiseren van circulaire parkeergarages. Deze constructies worden gebouwd met het oog op losmaakbaarheid en hergebruik in de toekomst. Door de staalintensiteit betekent dit dat een groot gedeelte van de constructie herbruikbaar is.

EECULAIR conservering
EECULAIR biedt ook de mogelijkheid tot duurzame conservering aan. Zowel coaten als verzinken gebeurt op een duurzame en circulaire manier waardoor de impact op het milieu minimaal wordt gehouden.

 

Terugname garantie
EECULAIR levert staal met een terugnamegarantie om hergebruik van staal te bevorderen. EECULAIR garandeert dat het staal na afloop van de levensduur van het bouwwerk wordt ingenomen. Deze terugnamegarantie werkt in samenspraak met de EECULAIR Monitor.

 

Van Ee werkt duurzaam

  • 2816 zonnepanelen op het dak
  • Produceert volledig energieneutraal
  • In het bezit van NEN-EN ISO 14001 Milieumanagementsysteem
  • Transport van- en naar de bouwlocatie gebeurt zo efficiënt mogelijk, om zo uitstoot minimaal te houden
  • Maakt gebruik van elektrische heftrucks en bouwmaterieel
  • Alle gebruikte materialen worden in een materiaalpaspoort vastgelegd

 

Circulair verpakken

  • EECULAIR maakt gebruik van FSC stophout en dat stophout nemen we graag mee terug voor nieuwe vrachten
  • Circulaire projecten worden niet meer ingepakt met plastic maar waar mogelijk ingepakt met gerecycled doek
  • Er wordt gestreefd naar creëren van zo minimaal mogelijk afval en zo veel mogelijk recyclen.EECULAIR Monitor
De EECULAIR Monitor is een periodieke keuring van het toegepaste staal, die zowel als onderdeel van onze terugnamegarantie als losstaand aangeboden kan worden. Op deze manier kan de eigenaar gedurende de jaren een goede bewaking hebben van het toegepaste staal. Deze regelmatige inventarisatie met dataregistratie bewaakt de kwaliteit van het staal. Het doel hiervan is om toekomstige problemen met de goedkeuring van gerecycled staal door bijvoorbeeld overheidsinstanties te voorkomen.

EECULAIR Projectscan
EECULAIR voert samen met de opdrachtgever een gedetailleerde inventarisatie uit van toekomstige bouwprojecten, met als doel het leveren van op maat geleverd circulair staal. Met behulp van onze Projectscan kunnen we tevens beoordelen of het bouwproject kan voldoen aan normen zoals BREEAM, LEED en MPG voor het verkrijgen van overheidssubsidies.Wij zoeken constant nieuwe circulaire opdrachten!
EECULAIR is constant op zoek naar partners om mooie circulaire projecten te realiseren. Dit kan zowel in de woning- of utiliteitsbouw als in de infra. Bekijk hieronder onze referentieprojecten

 

Enthousiast geworden?
Bent u enthousiast geworden en benieuwd of EECULAIR wat voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken! Of kijk op onze website www.EECULAIR.nl