EECULAIR, ONZE DUURZAME
EN CIRCULAIRE STANDAARD


Het is voor iedereen duidelijk: we kunnen de aarde niet eindeloos blijven uitputten voor de grondstoffen die we nodig hebben. EECULAIR is de duurzame aanpak van Van Ee Staalspecialisten om een structurele bijdrage te leveren aan circulair- en toekomstgericht bouwen. Deze aanpak is bij Van Ee vanzelfsprekend. Wij nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. EECULAIR is daarom verankerd in onze werkwijze. Bovendien werken wij met partners die dezelfde circulaire visie hanteren op het gebied van beton en beplating. Dus geen loze beloftes, maar een structurele en vanzelfsprekende aanpak om duurzaam en circulair te werken aan uw project.



Werken met staal is duurzaam
Werken met staal is duurzaam. Staalconstructies zijn maatvast en slijten niet, staal is minder zwaar dan andere constructiematerialen, staal is 100% recyclebaar en een snellere bouwtijd is mogelijk.

 

Van Ee gebruikt duurzaam staal
Van Ee Staalspecialisten werkt uitsluitend met staal van duurzame leveranciers. Producenten die voldoen aan alle richtlijnen van de Breeam normen ten aanzien van productiemethodes. grondstoffen, transport, CO2 reductie en afval.

 

Gebruik van circulair staal
Waar mogelijk hergebruikt Van Ee Staalspecialisten staal. Staal dat al eerder in bepaalde constructies is toegepast. Dit staal wordt vooraf door een onafhankelijke en externe specialist onderzocht op materiaalkwaliteit en voldoet ook bij hergebruik aan de hoogste kwaliteitseisen zoals wij die aan ons staal stellen. Wij kunnen constructies met demontabele verbindingen maken waardoor het eenvoudiger hergebruikt kan worden.

 

Terugname garantie
Van Ee Staalspecialisten levert staal met een terugname garantie om hergebruik van staal te bevorderen. Van Ee garandeert dat het staal na afloop van de levensduur van het bouwwerk wordt ingenomen.

‘Green Zinc’ Duurzaam coating certificaat.
Van Ee Staalspecialisten werkt met verzinkt staal met een ‘Green Zinc’ certificaat. Thermisch verzinken is nog altijd één van de meest levensbestendige conserveringen. Andere coatings moeten vaak meerdere malen per jaar aantoonbaar worden schoongemaakt in verband met de garantie. Gebruik van ‘Green Zinc’ leidt tot lagere onderhoudskosten en levert een belangrijke bijdrage aan een beter milieu en een groenere toekomst!

 

Van Ee werkt duurzaam

  • 2816 zonnepanelen op het dak
  • Kantoor volledig gasloos
  • Parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheid voor elektrische auto’s
  • In het bezit van NEN-EN ISO 14001 Milieumanagementsysteem
  • LED verlichting in het gehele pand
  • Maakt gebruik van elektrische heftrucks

 

Circulair verpakken

  • Van Ee Staalspecialisten maakt gebruik van FSC stophout en dat stophout nemen we graag mee terug voor nieuwe vrachten
  • Circulaire projecten worden niet meer ingepakt met plastic maar waar mogelijk ingepakt met gerecycled doek
  • Afval zo minimaal mogelijk en wordt mee teruggenomen