Hofbadtoren Den Haag in opdracht


In Den Haag wordt de Hofbadtoren gerealiseerd door Wessels Zeist. Wij hebben van hen de staalconstructie in opdracht gekregen voor dit project.

In totaal telt de nieuwe woontoren 162 sociale huurappartementen in verschillende prijsklasse en woningtypen (50m2– 65m2). Als een U-vormig bouwblok sluit de Hofbadtoren naadloos aan op het bestaande Hofbad in de wijk Ypenburg. Hierdoor ontstaat een ruim en open binnenhof welke goed op de zon en aan de geluidsluwe zijde van het gebouw ligt.

 

Woningbouwcorporatie Staedion zal de eigenaar worden van de nieuwe woontoren. Door het ontwikkelen van een gedifferentieerd woonprogramma, met zowel twee- als driekamer appartementen, zorgt Staedion ervoor dat zij verschillende klantgroepen kan bedienen.

 

Duurzame aanwinst voor Den Haag.

De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming en zijn hiermee gasloos.

Naast alle zonnepanelen op het dak worden de zonnepanelen ook in de zijgevel geïntegreerd (binnen de Haagse kaders die kenmerkend zijn voor het ontwerp). Een duurzame aanwinst voor de gemeente Den Haag en Staedion dus!

Door zowel de buitenruimte als de ontsluiting van de woningen aan de binnenhofzijde te situeren, wordt het “community concept” voor het gebouw versterkt. Toekomstige bewoners passeren in de wandeling naar hun woning verschillende buitenruimten van andere woningen waardoor gemakkelijk een ontmoeting met medebewoners kan plaatsvinden. De sociale veiligheid wordt hiermee vergroot.
Terug naar het overzicht