Van chauffeur tot werkvoorbereider


Arjan Dekker maakt snelle carrièreswitch bij Van Ee Staalspecialisten

wie Arjan Dekker aan het werk ziet achter zijn grote beeldschermen in het ruime, lichte pand van Van Ee Staalspecialisten, kan zich slecht voorstellen dat hij een paar jaar geleden amper wist hoe een computer werkte. Dankzij een passende begeleiding maakte hij een supersnelle carrièreswitch van chauffeur naar werkvoorbereider.

Zijn voormalige werk als chauffeur en de onregelmatige werktijden die daarmee gepaard gingen, braken hem steeds meer op, vertelt Arjan. Vanuit de cabine van zijn vrachtwagen besloot hij daarom een belletje te wagen richting de Van Ee-directeur. Een week later kwam hij op gesprek en werd hij aangenomen als werkvoorbereider.

 

Geen ervaring

Dat hij helemaal niks met staal en metaal ha en evenmin ervaring met de pc, was voor Van Ee Staalspecialisten geen enkel probleem, geeft HR-medewerker Albert Morren aan. En dat is wat hem betreft exemplarisch voor vele mogelijkheden die er zijn binnen dit gezond groeiende Barneveldse staalbedrijf. “Het was eigenlijk de bedoeling dat Arjan twee jaar in de werkplaats ervaring op zou doen. Maar er was een groeiende behoefte aan extra mankracht bij de werkvoorbereiding, en Arjan leek daar goed in te passen. Op papier zou hij misschien niet de geschikte kandidaat   zijn, maar we zagen al snel dat hij een goed stel hersens had en leergierig genoeg was om deze functie onder de knie te krijgen. Arjan had er wel oren naar, en vervolgens was het een kwestie van meters maken en ervaring opdoen. Uiteraard onder goede begeleiding.”

 

Stap voor stap

Hij is min of meer in het diepe gegooid, geeft Arjan lachend aan, maar werd wél stevig aangehaakt. Stap voor stap raakte hij bekend met alle facetten die bij het werk van een werkvoorbereider komen kijken en kreeg hij er door de maanden heen steeds meer taken bij. Hij leerde omgaan met het digitale programma, deed product- en materialenkennis op en vond steeds efficiënter zijn weg richting klanten en leveranciers. “Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel vragen gesteld als de eerste maanden in deze functie. En nog steeds leer ik er elke dag bij. Maar ik heb gemerkt dat als je drive hebt en gemotiveerd bent, alles mogelijk is op de werkvloer.”

 

Collega’s staan naast elkaar

Terugblikkend op de afgelopen vier jaar prijst hij zich gelukkig dat hij destijds de telefoon gepakt heeft om zijn toenmalige werkzame leven om te gooien. “Niet alleen omdat ik me kan ontwikkelen in mijn werk, maar ook omdat dit zo’n prettige werkomgeving is. Er heerst een gemoedelijke sfeer en als collega’s staan we naast elkaar en zijn we gelijkwaardig. Welke functie iemand ook heeft. Met ruimte om fouten te maken en altijd weer die drive om nóg beter te worden.”

 

En waar hij voorheen niks had met staal of metaal, is dat ook veranderd. “Afgelopen weekend liep ik tijdens een wandelingetje over een brug die wij gemaakt hebben. Dan ben ik echt trots op het mooie werk dat we hier met elkaar doen.”

 

Word jij Arjans collega?

Ook werken bij Van Ee Staalspecialisten? Momenteel is er naast Arjan en zijn collega’s plek voor een werkvoorbereider. Ook in andere functies zijn diverse leerwerkplekken beschikbaar. Vanuit een modern nieuwbouwpand op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld ga je werken binnen ene team van zestig medewerkers dat dagelijks werkt aan staalconstructies voor bedrijfshallen, kantoren en woningen in binnen- en buitenland. De Barneveldse onderneming heeft bovendien ruime ervaring met stalen trappen, balkons, balustrades, bruggen en artwork in staal.

 

 

Vaneestaal.nl/vacature-overzicht/

 

 


Reageer op deze vacature

    (graag even je naam en 06 nummer invullen)

     

      Ik ga akkoord met het Privacybeleid    Terug naar het overzicht