Luifel lichtsieraad Weena Zuidzijde Rotterdam


Vanaf 2019 hangt er aan het kantoorgebouw van Maaskant in Rotterdam een luifel van bijzondere schoonheid te schitteren.

Een prachtig ontwerp van architectenbureau AnnA I Annebregje Snijders welke we in nauwe samenwerking met aannemer Maaq, JLL, Atelier LEK  3D mochten engineeren, produceren, conserveren en monteren. Ook hebben we in overleg met de hoofdconstructeur een aantal detailberekeningen gemaakt van deze luifel.

Een prettige samenwerking, waarbij iedere partij ervan doordrongen was dat het een kwalitatief hoogstaande luifel moest zijn, die nu zowel overdag als ‘s nachts een sieraad is voor de Weena Zuidzuide te Rotterdam. En waarbij het winkelend publiek en de horeca bezoekers ook bij een bui, heerlijk droog in de buitenlucht kunnen lopen.

We hebben ook prachtige donkerfoto’s van Atelier Lek ontvangen, in het donker is de luifel een echt lichtsieraad!

Bijzonderheden:

  • Ruim 85 meter luifel
  • De luifel steekt 3 meter uit de gevel
  • Luifel gaat van de Weena de hoek om naar de Lijnbaan. De Lijnbaan is de meest bekende en drukst bezochte autovrije winkelstraat in het centrum van Rotterdam.
  • 10 st. losse consoles onder een hogere luifel, zodat de glazen luifel visueel doorloopt
  • Luifel volledig voorzien van design verlichting, maar ook de openbare straatverlichting is geïntegreerd in samenwerking met Gemeente Rotterdam.
  • Winkel- / commerciële winkelruimte zijn goed herkenbaar door eigen signing aan de luifel.
  • In verband met de hoge esthetische eisen is de luifel na het thermisch verzinken voorzien van een 3-laags natlaksysteem. Deze conservering werd op meerdere momenten kwalitatief gekeurd.


Dit artikel valt onder de volgende productgroep(en)Bekijk alles van specials